Zaštita podataka

Newton survey klub je predan zaštiti sigurnosti i integriteta svih osobnih informacija/podataka koje prikupljamo ili u koje imamo uvid; korisnici mogu biti sigurni da su njihova privatnost i povjerljivost njihovih informacija naš prioritet broj jedan. Propisi za privatnost i kolačiće određuju prikupljanje, uporabu i objavu osobnih podataka putem naše web stranice u vezi s uslugama koje nudimo. Korištenje naših usluga je potpuno dobrovoljno i stoga je prikupljanje, obrada i prikaz vaših osobnih podataka od strane Newton survey kluba u vezi s uslugama i ovim Uvjetima dozvoljeno iz vaše strane. Takav dobrovoljni pristanak možete opozvati samo uz brisanje vlastitog korisničkog profila u bilo kojem trenutku, ali strogo bez povratnog djelovanja.

Newton survey klub nastoji prilagoditi svoju praksu privatnosti svim važećim zakonima, propisima o zaštiti podataka i kodeksima koji se primjenjuju od strane udruga za istraživanje tržišta, uključujući ESOMAR.

Sukladno s prethodno spomenutim, naša stranica ima sigurnosne mjere (uključujući online i stvarne, elektronske i menadžerske zaštitare), koje sprovodi radi zaštite od gubitaka, zlouporabe i izmjene podataka koji su pod našim nadzorom. Međutim, nijedan prijenos podataka preko Interneta nije 100% siguran te stoga prihvatite rizik pri korištenju naše stranice.

1. Informacije koje prikupljamo

Prikupljamo informacije na dobrovoljnoj osnovi kadgod ispunjavate registracijski obrazac u cilju članstva u našem panelu, kada sudjelujete u istraživanju i kada dobivate i mijenjate vaše poene.

Newton survey klub primjenjuje postupak u dva koraka u kojem novi članovi moraju prije prijave unijeti svoje e-mail i osnovne demografske podatke. Vašu email adresu trebamo kako bismo Vam mogli slati pozive na sudjelovanje u nadolazećim anketama. Ostale informacije koje prikupljamo u drugom koraku procesa registracije, uključuju, ali se ne ograničavaju, na vaše sudjelovanje u automatskim anketama profila te imaju za cilj povezivanje vašeg profila s odgovarajućim projektom istraživanja tržišta.

Svi podaci iz registracijskih obrazaca i anketa su isključivo vlasništvo Newton survey kluba te se prikupljaju isključivo u svrhu istraživanja tržišta i javnog mnijenja.

U nekim slučajevima, možemo vas pitati za detalje i mišljenja koja se odnose na osjetljive osobne podatke, kao što su vaše rasno ili etničko podrijetlo; vaši politički stavovi, vaše fizičko ili mentalno zdravlje/stanje i vaš obiteljski život. Osim ako nam obrada takvih podataka nije dozvoljena po zakonu, pitati ćemo vas za vaš pristanak u svakom pojedinom slučaju. Uz pojašnjenje i dobrovoljno otkrivanje takvih osjetljivih osobnih podataka suglasni ste sa njihovim zadržavanjem i obradom. Ovi podaci neće se dijeliti s trećim stranama, osim u skladu sa zakonom i kao dio poslovanja Newton survey kluba.

Također, kada posjetite našu web stranicu, automatski možemo zaprimiti informacije. To uključuje tehničke informacije, kao što je vaša adresa internetskog protokola (IP), tip pretraživača koji koristite, podatke i vrijeme vašeg posjeta, podatke o tome koje web stranice ste posjetili neposredno prije posjete naše web stranicu i ostale podatke koji uključuju vaše korištenje naše web stranice. Za više informacija o Kolačićima vidi ispod klauzulu br. 4.

2. Kako koristimo vaše informacije

Kao što je gore navedeno, nakon što postanete član Newton survey kluba dobrovoljno pristajete i slažete se sa pohranjivanjem, obradom i korištenjem podataka koje ste nam poslali za svrhe istraživanja tržišta kao što je opisano u ovim Kolačićima i privatnosti. Možete biti sigurni da će vaši podaci biti pohranjeni pomoću potrebnih administrativnih, upravnih i tehničke mjera sigurnosti.

Ukoliko ste član Newton survey kluba Vaši podaci se pohranjuju u našu bazu podataka u zbirnom obliku tako da se možemo na nju pozvati te vidjeti koji ljudi odgovaraju pojedinim anketama/istraživačkim studijama. Nadalje, ne prikazujemo vaše osobne podatke klijentima tako da Vas nikad ne mogu kontaktirati izravno poradi marketinga ili u druge svrhe.

Uz ostale namjene utvrđene ovim Kolačićima i privatnosti, Newton survey klub, naši agenti ili partneri koriste prikupljene informacije na sljedeće načine: (i) za komunikaciju s vama u vezi s vašim članstvo u našem Panelu; (ii) za komunikaciju s vama u vezi vašeg sudjelovanja u istraživanju; (iii) za prilagodbu vaših mogućnosti sudjelovanja u anketama; (Iv) za slanje obavijesti o mogućnosti sudjelovanja u anketama; (v) da prihvatite bilo koje i sve zakonske obveze, uključujući, bez ograničenja, porezne obveze; (vi) za administraciju, upravljanje i ispunjavanje vaših zahtjeva za nagradama u sklopu nagradnog programa MSA online klub (vii) za ažuriranje naše evidencije; (viii) da prihvatite bilo koje suzbijanje podataka i zahtjeva; (ix) za otkrivanje prijevara i/ili u svrhu prevencije; i (x) ako je drukčije dopušteno sukladno ovim Kolačićima i privatnosti ili kako drugačije odobreno od strane vas.

Kada koristimo Vaše osobne podatke za internu komunikaciju (tj. obavijesti koje najavljuju posebne promotivne aktivnost) li možete isključiti primanje takvih obavijesti, tako što će te pritisnuti odgovarajući gumb koji dolazi uz takvu komunikaciju i obavijesti. Deaktivacija se ipak ne odnosi na ključne informacije koje korisnici trebaju dobiti - kao što su promjene Uvjeta ili najava u vezi sa uslugama, koje nisu promotivne prirode.

Mi ćemo zadržati vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je to potrebno za naše istraživanje i analize te je skladu sa zakonom ili vašim zahtjevima za prekid članstva.

3. Dijeljenje informacija o Vama

Kao opće načelo, Newton survey klub ne dijeli, prodaje, iznajmljuje ili prenosi bilo koje od osobnih podataka prikupljenih od članova Panela trećoj strani, klijentu, partneru ni organizaciji, osim onih opisanih u ovoj Poslovnoj politici zaštite privatnosti.

Informacije prikupljene našim servisima u vezi s Vašim odgovorima u anketama ili geografski i/ili demografski podaci koje prikupimo Vašom registracijom, odnosno podaci prikupljeni određenim profilnim pitanjima koje Vam postavi Newton survey klub, mogu se objavljivati trećim stranama, klijentima i partnerima, u obliku pojedinog sažetka (tj. na razini pojedine anketirane osobe) ili u obliku skupnog sažetka (tj. za grupu anketiranih) ili oboje, ali uvijek na način koji nije povezan s Vašim identitetom odnosno koji ne može dovesti do Vas.   

Radi povećanja Vaših mogućnosti kvalificiranja za anketne pozive, možemo uz to objavljivati informacije poput socijalnih demografskih podataka (uključujući, bez ograničavanja, Vaš osobni identifikacijski broj (OIB), poštanski broj, spol, bračno stanje, informacije vezane uz Vaš radni odnos, kao i informacije o članovima Vašeg kućanstva kojima ih se osobno ne identificira, trećim stranama – tvrtkama za istraživanje uzorka/tržišta (u daljnjem tekstu: “treća strana – tvrtka za istraživanje tržišta”), radi utvrđivanja prilika za anketiranje za koje ispunjavate uvjete preko njih. Ako ispunjavate uvjete za anketiranje, navedena treća strana – tvrtka za istraživanje tržišta dostavit će nam Vaš osobni identifikacijski broj i poveznicu na anketu i mi ćemo Vas pozvati na sudjelovanje u anketi. Napominjemo da Vam sudjelovanje u tim anketnim prilikama ne daje pravo ni na kakve koristi koje nude gore navedene treće strane niti članstvo u njima.  

Postoje izuzeci kad se Vaše informacije kojima Vas se može osobno identificirati mogu objaviti trećoj strani, kako slijedi:  

·         mogu se objavljivati među članovima grupe trgovačkih društava čiji je dio Newton survey klub, kako bi im se omogućilo obavljanje posebnih funkcija za Vaš račun, poput tehničkih nadogradnji i servisiranja;

·         mogu se prenositi kao poslovna imovina u vezi s poslovnim spajanjem ili otuđivanjem djelatnosti ili kao dio našeg poslovanja ili u okviru poslovne reorganizacije ili drugih promjena kontrole nad društvom;

·         mogu se stavljati na raspolaganje pružateljima usluga, koji nam pomažu u obradi podataka koje Vi dostavite ili koje od Vas dobijemo na dobrovoljnoj osnovi. Povremeno u tijeku redovnog poslovanja možemo dodavati ili brisati pojedine pružatelje usluga. Pružateljima usluga nije dopušteno zadržavati dostavljene podatke za vlastitu ili neovisnu upotrebu i oni ih ne smiju zadržavati duže nego što je potrebno za pružanje navedene usluge;

·         mogu se objavljivati pojedinom klijentu ili partneru, nakon sklapanja ugovora o odgovarajućoj zaštiti vaše privatnosti;

·         mogu se objavljivati pojedinom dobavljaču, ako za to dobijemo Vaše izričito dopuštenje ili kad se iz okolnosti može u razumnim okvirima zaključiti da pristajete na objavu, npr. ako dostavite svoje ime i adresu dobavljaču poticaja radi dostave.

Konačno, MSA online klub će možda trebati objaviti Vaše osobne informacije ako u dobroj vjeri smatramo da je taj postupak potreban za provedbu sudskog postupka ili pridržavanje sudskog naloga ili ako smatramo da je to potrebno radi istrage, sprječavanja ili poduzimanja mjera glede nelegalnih aktivnosti, sumnje na prijevaru, situacija u kojima postoje potencijalne prijetnje fizičkoj sigurnosti bilo koje osobe, kršenja naših općih uvjeta ili ako je to uvjetovano propisima.

U svim gore navedenim slučajevima objave informacija, Newton survey klub obvezuje treće osobe, klijente, zastupnike i partnere na održavanje povjerljivosti informacija i oni su dužni obvezati se da će se Vaši osobni podaci upotrebljavati isključivo za dogovorene svrhe i da se nikad neće koristiti za identificiranje Vas osobno, Vaše kontaktiranje ili dostavljanje marketinških poruka. Naše treće strane/partneri imaju pravo dobivati samo one osobne informacije koje su im potrebne za provedbu njihovih funkcija za naš račun. Osim toga, sve osobne podatke moraju obrađivati u skladu s ovom Poslovnom politikom zaštite privatnosti i u skladu s onim što je dopušteno važećim propisima o zaštiti podataka.

U vezi s gore navedenim objavljivanjem Vaših informacija, pristajete i suglasni ste da se Vaši podaci mogu prenositi i/ili obrađivati izvan Vaše države prebivališta, u državama koje ne moraju imati propise o zaštiti podataka kojima se pruža ista razina zaštite kao u državama u Europskom gospodarskom prostoru uključujući, bez ograničavanja, i Sjedinjene Američke Države. Svi takvi prijenosi provode se isključivo u skladu s ovom Poslovnom politikom zaštite privatnosti i relevantnim važećim propisima, a mi ćemo ishoditi preuzimanje obveze zadržavanja razine zaštite ponuđene temeljem europskih propisa. 

4. Kolačići

Kolačić je mala količina podataka koje se šalju u Vaš preglednik s web servera te se pohranjuje na tvrdom disku vašeg računala. U sklopu prilagođenog i personaliziranog servisa mi i naši partneri ili klijenti ponekad koristimo kolačiće ili druge slične metode za pohranjivanje i praćenje informacije o vama. Također, kolačići se koriste i u druge svrhe, uključujući i bez ograničenja - za nužno djelovanje internet stranice, radi analize korištenja stranice od strane naših članova, radi pružanja bolje kvalitete anketa, kontrole kvalitete sakupljenih odgovora, provjeru valjanosti, omogućavanja ili olakšavanja sudjelovanja u anketama na temelju poboljšavanja prepoznavanja ciljnih skupina, praćenja završenih anketa ili ostalih završenih radnji koje su nužne za djelovanje internet stranice i za otkrivanje i / ili prevenciju prijevare. 

Ne povezujemo informacije koje pohranjujemo u kolačićima s informacijama koje dostavite dok ste na stranici (npr. vašim odgovorima u anketi), ali povezujemo ih s vašim općim sociodemografskim profilom.

Koristimo ID kolačiće po sesiji/posjeti kao i trajne kolačiće. Koristimo sesijske kolačiće kako bi vam olakšali kretanje po našoj stranici te potvrdili da ste ulogirani u vaš račun. Sesijski ID kolačić ističe kad zatvorite preglednik. Trajni kolačić ostaje u vašem tvrdom disku dulji vremenski period.

Korištenjem naše internet stranice i prihvaćanjem ovih propisa o Kolačićima i privatnosti izričito pristajete na korištenje kolačića ili drugih sličnih tehnologija praćenja koje su opisane u ovim propisima o Kolačićima i privatnosti.

Uvijek možete promijeniti postavke na pregledniku gdje imate opciju „isključi kolačiće“. Važno je napomenuti da ukoliko odbijete kolačiće, ova stranica neće raditi ispravno nakon što se ulogirate i nećete moći u cjelosti iskoristiti sve funkcije ili usluge dostupne na našoj stranici.

5. Google Analitika (Google Analitics)

Koristimo alat treće strane za praćenje po nazivu „Google Analitika“ koja koristi kolačiće poradi praćenja neosobnih identifikacijskih podataka o posjetiocima naše stranice kao što je koliko često korisnik posjećuje ovu stranicu, koje strane posjećuje kad dođe, te koje druge stranice koristi prije dolaska na ovu stranicu. U ove informacije spadaju Internet protokol (IP) adresiran, vrsta preglednika, Pružatelj internetskih usluga (ISP), referentne i izlazne strane, operativni sustav, pečat datum/vrijeme, i podaci o nizu/tijeku klikanja. Informacije koje prikupimo kroz Google Analitiku koristimo za unapređenje naše stranice, analizu trendova, administraciju stranice, praćenje kretanja korisnika po stranici i prikupljanje demografskih podataka o našoj bazi korisnika u cjelini. Ne miješamo podatke prikupljene kroz Google Analitiku s osobnim identifikacijskim podacima. Iako Google Analitika postavlja trajni kolačić u vaš preglednik kako bi vas identificirao kao jedinstvenog korisnika kad sljedeći put posjetite ovu stranicu, kolačić ne može koristiti nitko osim Google-a. Mogućnosti Google-a da dijeli vaše podatke prikupljene kroz Google Analitiku o vašoj posjeti ovoj stranici su ograničene Uvjetima korištenja Google Analitike i Google Propisima za privatnost podataka. Možete spriječiti Google da vas raspozna pri narednim opetovanim posjetama ovoj stranici isključivanjem kolačića na vašem pregledniku. Za više informacija o Poslovnoj politici zaštite sigurnosti i privatnosti Google Analyticsa, posjetite mrežnu stranicu https://support.1d5920f4b44b27a802bd77c4f0536f5a-gdprlock/analytics/answer/6004245?hl=en. 

6. Linkovi ka drugim stranicama

Ova stranica sadrži linkove ka drugim stranicama. Nismo odgovorni za propise o kolačićima i privatnosti podataka niti prakse ni sadržaje linkanih stranica.

7. Zaštita privatnosti djece

Newton survey klub snažno vjeruje u važnost zaštite privatnosti djece na internetu i neće svjesno bez roditeljskog pristanka obrađivati nikakve osobne informacije nijednog djeteta. U nekim slučajevima, roditelju može biti poslan upitnik u koji se uključuje djetetovo mišljenje, npr. anketa o igračkama. U tim slučajevima, anketa je namijenjena za ispunjavanje pod roditeljskim nadzorom i/ili uz roditeljsku pomoć, a roditelj koji odluči sudjelovati u anketi sa svojim djetetom daje implicitno dopuštenje za uključivanje djetetovih mišljenja u anketi.

8. Widget funkcije društvenih mreža

Naša stranica ima značajke društvene mreže, kao što je Facebook gumb Like kao i widget funkcije kao što su gumb Share. Ove značajke mogu pokupiti vašu IP adresu, koju stranu posjećujete na našoj stranici, te mogu ugraditi kolačić kako bi omogućile da ova funkcija radi ispravno. Značajke društvenih mreža i widget funkcije vode treće strane ili su vođene izravno na našoj stranici. Vaša interakcija s ovim značajkama je vođena propisima o privatnosti poduzeća koje ih dostavlja.

9. Dopune i izmjene naših Propisa za kolačiće i privatnost podataka

Zadržavamo pravo na izmjene naših Propisa za kolačiće i privatnost podataka bilo kad. Redovito ih pregledajte u cilju pravovremen obavještenosti o podacima koje prikupljamo, kako ih rabimo i pod kojim okolnostima ih eventualno prikazujemo. Ukoliko dođe do fizičkih izmjena ovih propisa, o tome ćete biti obavješteni ovdje, putem emaila ili pomoću zvanične obavijesti na našoj početnoj strani. Vaš nastavak korištenja Stranice nakon postavljanja potencijalnih izmjena ovih Propisa te primanje obavijesti o izmjenama putem emaila podrazumijeva da prihvatate ove izmjene.

10. Važeći zakoni

Iznad opisani Propisi o kolačićima i privatnosti podataka, kao i izmjene istih te bilo kakav spor ili žalba koji mogu nastati u svezi s njima ili njihovim sadržajem, su vođeni i sprovode se od strane Hrvatskog zakona, zakona Europske unije te svih relevantnih međunarodnih zakonskih odredbi. Sve odredbe iznad spomenutih Propisa koje nisu sukladne s ovim zakonodavnim propisima ili ako sud kompetentne pravne nadležnost ustvrdi da su nevažeće, prestaju biti važeće ipso jure i izuzimaju se iz ovog dokumenta, bez kršenja valjanosti ostalih odredbi koje ostaju pravosnažne i valjane.

11. Pravna nadležnost

Sve strane su neopozivo suglasne da se podvrgnu isključivoj pravnoj nadležnosti sudova u Zagrebu u svezi s žalbama ili pitanjima koja su nastala u svezi s ovim Propisima za privatnost i korištenje kolačića.

Zaštita Vaše privatnosti jako nam je važna. Stoga ukoliko imate žalbe ili upite u svezi s Propisima za kolačiće i privatnost podataka, ili ako želite prijaviti zahtjev za odjavu s Newton survey kluba ili želite provoditi svoja prava pristupa, provjere, ispravljanja, brisanja ili prigovora na obradu informacija kojima Vas se može osobno identificirati, slobodno nam se obratite preko stranice za kontakt Newton survey kluba.